Erőteljesen gyengült a forint

Jelentősen gyengült a forint csütörtökön a kedvezőtlen nemzetközi piaci hangulatban, az eurót délután négy órakor 266,64 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, a délelőtti 265,10 forintos és az előző nap délutáni 264,36 forintos árfolyam után.

MNO
2011. 05. 12. 14:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forint a többi főbb devizával szemben is jelentősen gyengült. A svájci frank jegyzése 211,58 forint volt délután a szerda délutáni 209,01 forinttal szemben, a dollár árfolyama pedig 187,75 forintra emelkedett a szerda délutáni 184,70 forintról. Száz japán jen 232,20 forintot érte délután az előző napi 227,46 forint után.

A forint szerdán indult gyengülésnek, egyrészt a lengyel központi bank meglepetésszerű kamatemelésére, másrészt arra a hírre, hogy a portugál bankok várhatóan állami mentőövre szorulnak. A hét elején a forint még a 263-265 forintos eurójegyzés között ingadozott. Csütörtökön tovább csökkent a kockázatvállalási hajlandóság a piacokon, ami elsősorban a fejlődő piacokkal szembeni bizalom megrendülésében mutatkozott meg – mondták el devizapiaci kereskedők.

A nemzetközi trendnek megfelelően az euró/forint pozíciókban is profitrealizálásokra került sor. Az árfolyam napközben 267 forint fölé ugrott, kitörve az elmúlt egy-két hétben jellemző sávból, ez felkeltette a befektetők érdeklődését, így a forgalom is megélénkült.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.