Feloldották a kijárási tilalmat Tuniszban

Feloldották az éjszakai kijárási tilalmat Tuniszban és környékén, mivel enyhült a tíz nappal ezelőtt összecsapásokat kiváltó feszültség.

MNO
2011. 05. 18. 18:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belügyminisztérium szerdai közleménye „a biztonsági helyzet stabilizálódásával” indokolta a május 7-én bevezetett intézkedés visszavonását.

A zavargásokba torkolló feszültséget az váltotta ki, hogy katonai puccs készülődéséről terjedtek el híresztelések az országban, amely január közepe óta kezdte meg a demokratikus rendszer kiépítését.

Az este kilenctől hajnali ötig tartó kijárási tilalom gondokat okozott a gazdasági életben, és ezt is figyelembe vették az eltörlésekor.

A belügyminisztérium kérte ugyanakkor az állampolgárokat, hogy „legyenek éberek” és „segítsenek fenntartani a rendet a belbiztonsági erőknek”. Tunéziában július 24-re tervezik az alkotmányozó nemzetgyűlés megválasztását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.