Felszívta magát estére

Az euró a napközbeni veszteségét ledolgozva csütörtökön kora este már napi csúcson állt a dollárhoz képes az Európai Központi Bank (EKB) igazgatótanácsa egyik tagjának a kijelentésére. A dollár gyengülésével emelkedni kezdett az olajár is.

MNO
2011. 05. 12. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luc Coene, a belga központi bank elnöke, az EKB igazgatótanácsának egyik tagja azt mondta csütörtökön, hogy az euróövezetben nőttek az inflációs kockázatok, nő az árnyomás, ezért az EKB áprilisi kamatemelése „természetesen nem egyszeri lépés volt”.

Röviddel 18.30 óra előtt az euró 1,4233 dolláron állt a szerda késő esti 1,4192 dollár után. Csütörtökön eddigi mélypontja 1,4121 dollár volt. A dollárnak az euróhoz viszonyított gyengülésére a kőolaj ára pluszba került. Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 27 cent emelkedéssel 112,84 dolláron állt. Kora délután még közel kétdolláros mínuszban volt a szerdai záróértékhez képest.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.