Felújítják az utakat

Folyamatosan újítja fel belterületi úthálózatát a békéscsabai önkormányzat; várhatóan több milliárd forintba kerül a rekonstrukció – közölte a város gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere pénteken.

MNO
2011. 05. 20. 12:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hanó Miklós (Fidesz) elmondta: a napokban befejeződött az Ipari út és a Berzsenyi út több mint 3,2 kilométer hosszúságú szakaszán a burkolat felújítása és korszerűsítése, ez összességében 135 millió forintba került. A város egy régiós operatív program keretében 88 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, s biztosította az önrészt.

Az alpolgármester jelezte: az önkormányzat folytatni kívánja a fenntartásában lévő utak felújítását, ám arra vár, hogy a városban zajló szennyvízcsatorna-beruházás befejeződjön. Azt követően egy újabb, nagyobb szabású útfelújítási programot valósítanának meg annak érdekében, hogy a megrongálódott utakat véglegesen rendbe hozzák.

Opauszki Zoltán, a polgármester kabinetfőnöke ehhez hozzátette: értesülései szerint a bírálóbizottság már elfogadta a belváros rekonstrukciójáról szóló pályázatukat. Ha pedig a támogatásról szóló levél is megérkezik a városhoz, akkor megkezdődhet a leginkább a Szent István teret és annak környezetét érintő, csaknem kétmilliárd forintos beruházás. Ennek keretében nemcsak a főteret, hanem az ahhoz kapcsolódó, közeli utcákat is felújítják, sőt magántőke bevonásával egy parkolóház is épülhet a belvárosban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.