Figyelmeztetésnek szánják

Közel másfél dolláros mínuszban állt a nyersolaj ára csütörtökön délután.

MNO
2011. 05. 12. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt részben a dollár erősödése váltotta ki az euróhoz képest, továbbá a Nemzetközi Energiaügynökségnek (IEA) az a figyelmeztetése, hogy a magas olajár visszaveti a globális olajkereslet bővülését, és veszélyezteti a gazdasági élénkülést Nyugaton. Az IEA most azzal számol, hogy a világ napi olajkereslete az idén 1,29 millió hordóval nő. Egy hónappal korábban ezt napi 1,43 millió hordóra becsülte.

Röviddel 15 óra után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti átlagára 1,59 dollár csökkenéssel 110,98 dolláron állt. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta ára 1,50 dollárral 96,71 dollárra süllyedt. Hétfőn a Brent 115,90 dolláron, a WTI 102,55 dolláron zárt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.