Földrengés Törökországban, egy halott

Az első hírek szerint egy halottja van az Északnyugat-Törökországban csütörtök éjszaka bekövetkezett, 5,9-es erősségű földlökésnek, amely emellett csak kisebb károkat okozott.

MNO
2011. 05. 20. 4:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közép-európai idő szerint éjjel negyed 12-kor regisztrált földrengés epicentruma Simav település közelében volt Kütahya tartományban, Ankarától 300 kilométerre nyugatra. A földlökést féltucatnyi kisebb utórengés követte, amelyek pánikot okoztak a lakosság körében, sokan az utcákra menekültek házaikból. A rengést számos török nagyvárosban érezni lehetett.

Az NTV tv-csatorna jelentése szerint a földrengés epicentrumának körzetében megszakadt az áramszolgáltatás, s összedőlt a Dumlupinar egyetem egy üresen álló épülete.

Kütahya tartomány kormányzója, Kenan Ciftci az NTV-nek nyilatkozva azt hangsúlyozta, hogy egyelőre csak egy áldozatról tudnak: az illető a rengésekkor pánikba esett, kiugrott az ablakon, és életét vesztette az esés következtében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.