Fricz Tamás: Mérlegen az első év teljesítménye

MNO
2011. 05. 20. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fricz Tamás: S ekkor következett Orbánék talán legbátrabb, európai, világbankos és valutaalapos szemmel teljességgel szokatlan megoldása: nem az átlagemberek életét megkeserítő és megnyomorító, újabb megszorító intézkedéseket vezettek be (adó- és járulékemelés, bérbefagyasztás, szociális és nyugdíjkiadások drasztikus csökkentése stb.), hanem azoktól vettek el, akik eddig jól jártak és akik terhelhetők – a bankoktól, a multinacionális és nagy szolgáltatócégektől. Európa megdöbbent és felkapta a fejét, mert ilyen látványos szembemenés a nemzetközi pénzügyi és politikai szervezetek által szinte kötelezően előírt neoliberális megoldásokkal még alig-alig történt a világban (talán Argentína és Ecuador tett hasonlót, Európában erre nincs példa).

(Magyar Nemzet, 2011. május 20.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.