Gladiátorok lepik el Aquincumot

Kelta jósdával, kézművesbemutatókkal, színházi előadásokkal, gladiátorviadalokkal, pantomimmal és számos érdekes programmal várja látogatóit az Aquincumi Múzeum és régészeti park a hétvégi Floralia tavaszünnepen.

MNO
2011. 05. 20. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A római kor egyik legkedveltebb ünnepe alkalmából a hagyománynak megfelelően fiatal virágkötők virágkötészeti munkáikkal díszítik fel a múzeumot és a romterületet. A látogatók megismerkedhetnek az ókort idéző életmóddal, kézművesbemutatókkal. Betekintést nyerhetnek az antik Róma életébe is: kipróbálhatják a hódító légiók fegyvereit, ékszereket, sőt kerámiaedényeket is készíthetnek.

A gyerekek ügyességi játékokon tehetik magukat próbára. A programok ideje alatt római kocsma, a büfében pedig római ételek várják a vendégeket. A Floralia részletes programja megtalálható a múzeum honlapján (http://www.aquincum.hu/programok/programok.htm).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.