Hamis fesztiváljegyeket találtak a rendőrök

Kötegnyi hamis fesztiváljegyet találtak a rendőrök két fiatalembernél Sopronban; üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult eljárás ellenük.

MNO
2011. 05. 19. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kuntzné Kékesi Éva, a soproni rendőrkapitányság szóvivője csütörtökön elmondta: előző nap igazoltattak járőreik két, húsz év körüli fiatalembert, akik „gyanús körülmények között” műszaki cikkeket rakodtak egy autóba egy soproni garázssoron.

Ruházatuk átvizsgálásakor került elő egy köteg – a soproni VOLT Fesztiválra napi- és Balaton Soundra szóló hetijegy, amelyek közül eddig 43-ról bizonyosodott be, hogy hamis. Ezek közül a legolcsóbb 8, a legdrágább 35 ezer forint – ha eredeti.

A két fiatalember elismerte, hogy 12 jegyet korábban már eladtak – tette hozzá a szóvivő. Jelezte: várják a sértettek vagy az ügyről információval rendelkezők jelentkezését, a korábbi vásárlók figyelmét pedig felhívják arra, hogy ezekkel a „jegyekkel” nem tudnak majd bejutni a rendezvényekre.

Április közepén a Balaton Sound fesztiválra szóló lopott belépőjegyek kerültek forgalomba, akkor a Sziget Kulturális Szervezőiroda sajtófőnöke, Vető Viktória arra is felhívta a figyelmet, hogy a feketepiacon – az elmúlt évhez hasonlóan – az idén is megjelentek hamis fesztiváljegyek.

A szervezők ezért arra kérik a fesztiválokra készülőket – mondta –, hogy kizárólag hivatalos helyen, a kijelölt jegyterjesztőknél vásároljanak jegyeket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.