Harc a bronzéremért

Már csak egyetlen jelentős kérdés megválaszolása van hátra a magyar labdarúgó első osztályt illetően: kié lesz a bronzérem? A harmadik helyre ugyanis még három csapat, a Ferencváros, a Debrecen és a Zalaegerszeg pályázik. A Fradi van a legkedvezőbb helyzetben, hiszen ha győz hazai pályán a Pápa ellen, biztosan dobogós. A DVSC a Haladást fogadja, a ZTE pedig Szolnokra utazik.

Pintér Patrick
2011. 05. 20. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Prukner László csapata akár már a múlt héten dönthetett volna arról, hogy melyik csapaté lesz a bronzérem, ám csak 1-1-es döntetlenre futotta erejéből a Haladás vendégeként. A budapesti zöld-fehérek azonban így elégedettnek tűntek, lévén továbbra is saját kezükben tartották a döntés jogát. Hiszen még így is van egy pont előnyük a címvédő Debrecennel szemben, s ha az Üllői úton legyőzik az utóbbi időben jelentősen visszaeső Pápát, teljesen mindegy, milyen eredmények születnek a többi pályán, a Fradi lesz a harmadik. A vendégek szakvezetője, Véber Göryg ugyanakkor a héten a sportnapilapnak azt nyilatkozta, hogy csapat mindent megtesz azért, hogy győzelemmel búcsúzzon.

A vasárnapi találkozót időrendben megelőzi majd a Honvéd siófoki vendégjátéka, de vele egy időben (17.30) zajlik majd további három találkozó is: a már bajnok, de a héten a kupadöntőben a Kecskeméttől 3-2-es vereséget szenvedő Videoton az Újpest otthonában fejezi be a szezont, a Zalaegerszeg Szolnokra hivatalos, a Debrecen pedig a Haladást látja vendégül.

De azért nem szaladjunk ennyire előre, hiszen ma és holnap is lesznek fontos mérkőzések. A pénteki nyitó mérkőzésen a Vasas és a friss Magyar Kupa-diadalát ünneplő Kecskemét csap össze. Mindkét csapat számára jutalomjáték lesz az utolsó forduló, az sem elképzelhetetlen, hogy a vendégeknél ismét a fiatalok kapnak szerepet a kupahősök helyett.

Szombaton két mérkőzést rendeznek, a Győr és a Kaposvár dunántúli zöld-fehér derbivel búcsúztatja az idényt, a már kiesett MTK pedig az ezüstérmes Paks ellen még egyszer utoljára megörvendeztetheti szurkolóit, jövőre ugyanis a másodosztályban kénytelen folytatni.

A 30. (utolsó) forduló programja:
Péntek: Vasas–Kecskemét 17.00
Szombat: Győr–Kaposvár 17.30, MTK–Paks 17.30
Vasárnap: Siófok–Honvéd 15.00, Ferencváros–Pápa 17.30, Újpest–Videoton 17.30, Szolnok–Zalaegerszeg 17.30, Debrecen–Haladás 17.30

Az élmezőny:
1. Videoton 61 pont
2. Paks 53
3. Ferencváros 47
4. Debrecen 46
5. Zalaegerszeg 45

A góllövőlistát a 24 gólos Alves (Videoton) vezeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.