Hatalmas segítség a fogyatékos embereknek

Fogyatékos emberek társadalmi integrációját elősegítő, új tankönyvek és képzési segédletek készültek el szakemberek számára. A tananyagokat csütörtökön mutatták be a felsőoktatás és felnőttképzés érdeklődő képviselőinek – közölte a projekt kommunikációjáért felelős cég.

MNO
2011. 05. 12. 12:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány az elmúlt három évben valósította meg a Támop 5.4.5. A fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés szakmai hátterének kialakítása című kiemelt uniós projektet. Ennek során több mint hetven képzést dolgoztak ki külső szakemberek bevonásával, a hatalmas tudásanyagból pedig harmincféle tankönyv készült, egyenként ötszáz példányban.

A közlemény kiemeli, hogy a képzések a felnőttképzési/felsőoktatási rendszerbe tökéletesen beilleszthetők. A fő cél, hogy segítségükkel minél elterjedtebbé váljon a fogyatékos emberek valós igényeinek ismerete, és ezáltal mindannyian hozzájáruljunk társadalmi integrációjukhoz. Az anyagok hasznosulását a felsőoktatási és a felnőttképzési intézményekkel kialakításra kerülő együttműködések teszik lehetővé, melyhez a közalapítvány további partnereket keres. A könyvbemutató jó alkalmat teremt a jövőbeni együttműködések megalapozásához, új szakmai kapcsolatok építéséhez, ezért a rendezvény minden képző intézmény számára nyitott volt – hangsúlyozzák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.