Határhidat építenének a Duna fölé

Hidat építene Győr-Moson-Sopron és Nagyszombat megye Pozsony és Medve között (várhatóan Doborgaznál) az Öreg-Duna felett – írja a Kisalföld.hu.

MNO
2011. 05. 21. 16:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat évvel ezelőtt az akkori szlovák közlekedési miniszter Dunaszerdahelyen folytatott egyeztetéseket. Itt vetette fel Pavol Propokovic egy híd létesítésének ötletét az Öreg-Dunán Pozsony és Medve között, amelyet Nagyszombat megye felkarolt – nyilatkozta a portálnak Kvarda József, a megye alelnöke. Emlékeztetett arra: 1942-ben már készült terv egy Duna-híd építésére Doborgaznál (Dobrohost).

Ha a Skandináviától a Balkánig tartó gyorsforgalmi hálózat Pozsonyt kelet felől kerüli meg, akkor mindenképp szükség lenne a víz feletti összekötésre. Kormányközi megállapodás és uniós pályázati lehetőségek felgyorsíthatják ezt a folyamatot – mondta Kvarda József.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.