Helyreállították a feliratot

Helyreállították az egykori auschwitzi koncentrációs tábor 2009-ben ellopott hírhedt „A munka szabaddá tesz” feliratát – jelentették be szerdán a lengyelországi emlékhelyen.

MNO
2011. 05. 18. 19:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyelországi egykori német koncentrációs tábor bejárata fölött lévő „Arbeit Macht Frei” feliratot 2009 decemberében lopták el: mint a nyomozás kiderítette, egy svéd neonáci megrendelésére.

A fémfeliratot három nappal később Lengyelország másik szegletében találták meg, feldarabolt és meglehetősen megrongált állapotban. A restaurátorok másfél év alatt állították helyre, addig a felirat másolata függött a bejáraton.

Az emlékhely munkatársai közölték, hogy az eredeti feliratot a későbbiek folyamán valószínűleg egy most még épülőfélben lévő kiállítási csarnokba viszik át, bár a végső döntést még nem hozták meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.