Hét ember ütötte, és az egyikük fejen is térdelte az áldozatot

Társtettesként elkövetett garázdaság, illetve testi sértés vétsége miatt bűnösnek mondta ki és egy-két évnyi, pártfogói felügyelet melletti próbára bocsátotta első fokon a Budakörnyéki Bíróság pénteken azt a hét fiatalt, akik 2009-ben kerepesi iskolájukban bántalmaztak és megaláztak egy diáklányt. Az ítélet jogerős.

MNO
2011. 05. 20. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fiatalkorú P. Zsanett és társai – akik a bűncselekmény elkövetésekor mindannyian betöltötték a 14. életévüket – 2009 júniusában, az utolsó tanítási napon támadtak rá a sértettre. A kerepesi Széchenyi István általános iskola udvarán ütlegelni és trágár szavakkal szidalmazni kezdték a lányt, aki a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a történtekről az iskolában dolgozó tanárok is tudomást szereztek, de eljárás csak azt követően indult, hogy a verésről telefonon készített videofelvételt az egyik tanuló feltette az internetre. A nagy felháborodást kiváltó felvételen jól kivehető, ahogyan egymást biztatva, felváltva ütlegelik áldozatukat a fiatalkorúak, s az is látható, hogy a támadás egyre durvábbá válik. A csoport tagjainak némelyike többször is beszállt a verésbe, a lány haját tépték, a diákot ököllel, tenyérrel ütötték. Végül az elkövetők egyike a hajánál fogva lehúzta és térddel többször orrba rúgta a megalázott, önmaga védelméért semmit sem tevő lányt, akinek eleredt az orra vére. Az őt megsebesítő fiatal ekkor mosolyogva papír zsebkendőt nyújtott át összegörnyedt áldozatának. Az inzultust egy állítólagos korábbi konfliktus idézte elő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.