Iszonyú csatákra kell készülni a jégen

A magyar jégkorong-válogatott az élcsoportból kiesett osztrák és szlovén, valamint a japán, a brit és az ukrán csapattal került azonos divízió I-es osztályba.

MNO
2011. 05. 12. 13:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint Kovács Zoltán, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta: a nemzetközi szövetség (IIHF) csütörtöki, pozsonyi kongresszusán az is eldőlt, hogy ebből a hatosból a jövő év áprilisában esedékes tornán az első és második helyezett kerül fel a 16 válogatottat felvonultató világelitbe, s az utolsó kiesik a divízió I B-be. Ide a lengyeleket, a dél-koreaiakat, a litvánokat, a hollandokat, a románokat és az ausztrálokat sorolták világranglista-helyezések alapján.

Szombaton döntenek, hogy a kandidáló britek és szlovénok közül melyik rendezheti meg a divízió I A csoportjának küzdelmeit. A magyarok és az ukránok – lévén az idén rendezők voltak – nem is jelentkezhettek házigazdának. Arról megoszlanak a vélemények, hogy a világbajnoki rendszer átalakítása révén a magyar válogatott esélyei nőttek-e vagy sem a feljutásra. Egyrészt most nem egy vagy két meccsen dől el a feljutás, hanem szinte minden találkozó keménynek ígérkezik, és egy vagy két vereség – tekintettel a lehetséges körbeverésekre is – még érhet feljutást, de a kiesés elleni harcra is készülni kell.

Az már a hét elején eldőlt, hogy az elit 16 csapata 2012-től nem négy kvartettben, hanem két nyolcasban küzd, nem rendeznek középdöntőt, hanem egyből negyeddöntők lesznek, a két nyolcas utolsója pedig kiesik a divízió I A csoportjába – oda, ahová most a magyarokat sorolták.

Egészen mostanáig a divízió I tizenkét válogatottja két azonos szintű hatosban szerepelt, és a két első helyezett jutott fel. A mostani változtatás kárvallottjai a lengyelek, akik elvileg divízió I A csoportosok lettek volna, ám a japánok – az országukat ért természeti csapás miatti távolmaradás ellenére – mégis kiszorították őket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.