„Jemen nem lesz bukott állam”

Jemen nem lesz bukott állam, az országban nem lesz polgárháború – fogadkozott szerdán Ali Abdalláh Száleh elnök, noha a fővárosban, Szanaában az előző nap heves összecsapások voltak katonái és az államfő távozását követelő törzsi fegyveresek között.

MNO
2011. 05. 25. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országot 33 évig irányító Száleh a Reuters hírügynökségnek adott interjút. Ebben kifejezte reményét, hogy országa nem jut Szomália sorsára. Hangsúlyozta: az emberek azt akarják, hogy a hatalomátadás békésen menjen végbe.

Kedden heves utcai harcok folytak a főváros kormányzati negyedében az elnök katonái és a legnagyobb törzs harcosai között, miután a jelentős fegyveres erővel rendelkező törzs az államfő lemondását követelő mozgalom oldalára állt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.