Június végén indítják be a cementművet

Megkezdi a termelést június végén a Lafarge és a Strabag 270 millió euróból épült cementműve a baranyai Királyegyházán – jelentette be Kővári József, a létesítmény építésére alakult Nostra Cement Kft. ügyvezetője csütörtökön a cementműben tartott sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 05. 19. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kővári József beszámolt arról, hogy a 2007 szeptembere óta tartó kivitelezés a végéhez közeledik: egy hét múlva kezdődnek a berendezések meleg tesztjei, amelyet a próbaüzem követ.

A kisebb utak építését, a környezet rendbetételét, a parkosítást magába foglaló befejező munkálatokkal még a nyáron végeznek, a cementmű hivatalos átadására szeptember 15-én kerül sor. Az ügyvezető utalt rá: 30 éve a királyegyházi az első újonnan épült cementmű Európában.

Az üzem az elérhető legkorszerűbb technológiával, a környezetvédelmi előírások betartásával évente 750 ezer tonna klinker és 1000 tonna cement előállítására képes.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.