Közös erővel a károk enyhítése érdekében

Az oktatási államtitkárság arra kéri a pedagógusokat és a diákokat, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet kezdeményezéséhez kapcsolódva, lehetőségeik szerint járuljanak hozzá a Japánt sújtó példátlan természeti csapások okozta károk enyhítéséhez.

MNO
2011. 05. 10. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkárság és a segélyszervezet az MTI-hez kedden eljuttatott közös közleményben felidézte, hogy március 11-én hajnalban pusztító erejű földrengés rázta meg Japánt, majd óriási cunami söpört végig a szigetország partjainál. A Japánból érkező hírek az egész világot megdöbbentették. „Bennünk, magyarokban még élénken élnek a tavalyi év természeti katasztrófáinak emlékei, s így még erősebb együttérzéssel és szorongással figyeljük a földrengés máig ható súlyos következményeit” – írták.

Kitértek arra is, hogy Japán az elmúlt két évtizedben számos alkalommal nyújtott vissza nem térítendő támogatást hazánk fejlődéséhez, a két nemzet kapcsolatát sokszínű gazdasági és kulturális együttműködés erősítette. A 2010-es vörösiszap-katasztrófa után például japán állampolgárok jelentős adományokkal fejezték ki szolidaritásukat károsult honfitársainkkal. Most Magyarország viszonozhatja a segítséget – tette hozzá az államtitkárság.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy 2010 őszén a magyarországi diákok és pedagógusok a 100 forintos gyűjtőakció keretében mintegy 73 millió forintot gyűjtöttek össze a devecseri, kolontári és somlóvásárhelyi károsultak megsegítésére.

A felajánlásokat a 11705008-20464565 számlaszámra „Magyar iskolák Japánért” megjelöléssel várják; az adományokat egy iskola újjáépítésére akarja fordítani a segélyszervezet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.