Lesújtó ítéletet mondtak Pécsett

Rossz pénzügyi helyzet, leromlott állagú sportlétesítmények, leépült sportorvosi és sportigazgatósági rendszer jellemzi a vidéki sportéletet – mondta Balogh Gábor, a miniszterelnök sporttanácsadója a Pécsen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen az országos sportvezetői konzultációsorozatának eredményeiről számolt be.

MNO
2011. 05. 12. 18:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sikerült felvázolni a legfőbb problémákat, amiket szeretnénk kezelni a készülő sporttörvényben” – jelentette ki Balogh Gábor, aki hozzátette: az öt hónapig tartó konzultáció során egyértelműen kiderült, hogy a megyéknél is elsődleges probléma a rossz pénzügyi helyzet. Véleménye szerint ennek egyik legfőbb oka, hogy nem címkézettek a megyei sporttámogatások, gyakran együtt kapják a szociális és kulturális pénzekkel, s a források inkább utóbbi két területhez kerülnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.