Lesz valaha kormánya Belgiumnak?

Felmentését kérte feladatai alól Belgiumban a közel egy évvel ezelőtti választások utáni koalíciós lehetőségek felmérésével megbízott újabb közvetítő, Wouter Beke.

MNO
2011. 05. 12. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A flamand kereszténydemokrata politikus kérésének elfogadásáról vagy elutasításáról a belga sajtó csütörtöki közlése szerint II. Albert király később határoz.

Az államreform ügyében és az egyes régiók közti finanszírozási kérdésekben súlyosan megosztott flamand és vallon pártoknak tavaly június közepe óta nem sikerül megállapodniuk egy működőképes kormánykoalíció összeállításában.

Beke március óta próbálkozott közös nevezőt találni a pártok között, de csütörtökön bejelentett döntése azt jelzi, hogy nem járt sikerrel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.