Ludwig Emil: A szatmári síkon

MNO
2011. 05. 20. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ludwig Emil: Akik nem hitték el – még annak a töklámpásfejű szakminiszternek sem, akinek „volt egy Magyarország nevű vállalkozása” –, hogy a magyar falu életképtelen, továbbra is a földből próbálnak megélni. Pénz, hitel és más segítség nélkül persze nem sokat lehet kezdeni, pályázni nem tud a paraszt, megfizethetetlenek az energia-, víz- és növényvédőszer-árak, szemben a felvásárlók és a multik arcpirító ajánlataival. Utunk során üdítő kivétel az a fiatal, falusi református lelkész, akinek a saját termésű káposztáját egy brassói román kereskedő viszi el évente és készpénzzel fizet; ottjártunkkor a szabolcsi gyümölcsöskertek fagykára volt a fő beszédtéma, elképzelhető a gazdák lelkesedése az agrártevékenység iránt.

(Magyar Nemzet, 2011. május 20.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.