Magyar siker Cannes-ban

Miklauzic Bence és Lengyel Ferenc A parkoló című forgatókönyve nyerte az 5. ScriptEast forgatókönyv fejlesztő workshop különdíját Cannes-ban – közölte a<span style="font-size: x-small;"> Magyar Filmunió.</span>

MNO
2011. 05. 19. 3:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közép-európai forgatókönyvek fejlesztésére szakosodott workshop elismerését Miklauzic Bence rendező-forgatókönyvíró személyesen vette át Cannes-ban május 18-án.

A zsűri indoklásában méltatta A parkoló című forgatókönyv friss eredetiségét, valamint a parkolóban játszódó szokatlan fekete komédia elbűvölő karaktereit – áll a Magyar Filmunió közleményében.

Miklauzic Bence Ébrenjárók (2002) című első filmjével közönségdíjat nyert a filmszemlén, majd 2010-ben készítette el második játékfilmjét, A zöld sárkány gyermekeit. A parkoló az Angelusz Iván által vezetett Katapult Film stúdióban készül.

A ScriptEast workshop egész éven át tart, és utolsó állomása a cannes-i fesztivál, ahol a forgatókönyvírók a nemzetközi filmszakma elitjét képviselő mentorokkal találkoznak. A ScriptEastet idén ötödik alkalommal rendezte meg a varsói székhelyű Independent Film Foundation a Media Program támogatásával. Az élvonalbeli amerikai és európai szakmabeliek közreműködésével megrendezett workshopra mindeddig hatvan forgatókönyv kapott meghívást a régióból, és ezek közül már tíz meg is valósult, illetve elkezdődött a filmek forgatása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.