Martonyi Pozsonyba megy

A magyar–szlovák kapcsolatok időszerű, nyitott kérdéseiről tárgyal vezető szlovák politikussal csütörtökön Pozsonyban Martonyi János.

MNO
2011. 05. 12. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar külügyminiszter egynapos hivatalos látogatást tesz Szlovákiában vendéglátója, Mikulás Dzurinda szlovák külügyminiszter meghívására. Dzurinda május elején azt nyilatkozta: Szlovákia és Magyarország kapcsolatában nem erős gesztusokra, erőfitogtatásra, hanem az együttműködés folytatására és kölcsönös tiszteletre van szükség. „A szlovák–magyar kapcsolatok jelenleg kitűnőek” – mondta Martonyi a TASR közszolgálati szlovák hírügynökségnek. A miniszter szerint ez annak ellenére is igaz, hogy „néhány kérdésben eltérő a két ország véleménye”. Martonyi hozzátette, hogy épp ezekről a témákról fognak szólni a csütörtöki pozsonyi tárgyalások.

A magyar külügyminisztert fogadja Ivan Gasparovic szlovák államfő, valamint Iveta Radicová miniszterelnök is. Pozsonyban csütörtökön adják át a Jószomszédsági és megértési díjat is, amelyet minden évben a külügyminiszterek ajándékoznak egy-egy magyar és szlovák személyiségnek, illetve szervezetnek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.