Megkezdődött az elnökválasztás

Megkezdődött az elnökválasztás csütörtökön a Seychelle-szigeteken, a távozó államfő, James Michel a legfőbb esélyes.

MNO
2011. 05. 19. 11:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választást három napon át tartják az Indiai-óceánban Madagaszkártól északra fekvő, 115 tagból álló szigetcsoporton. A legtávolabbi szigeteken csütörtökön és pénteken szavaznak, míg a legnagyobb szigeteken, Mahén, Praslinen és La Digue-on szombaton. A négy jelöltre 69 480 szavazásra jogosult adhatja le voksát: a második ötéves mandátumáért induló James Michel és az ellenzéki Wavel Ramkalawan a fő esélyesek Ralph Volcerrel, az Új Demokrata Párt (NDP) jelöltjével és a független Philippe Boulléval szemben.

Az ország függetlenné válása, 1976 óta most választhatnak a legtöbb jelölt közül a szavazók. A vasárnap lezárult kampányban a 66 éves Michel az első mandátuma alatt megkezdett korszerűsítés és gazdasági reformok folytatását ígérte. Hívei szerint ezek a reformok segítettek sínre tenni az országot, megszüntetni az áruhiányt és a külföldi devizákkal folyó feketekereskedelmet. Ellenfelei viszont korrupcióval, a politikai hatalom nyerészkedésére való kihasználásával vádolják a kormányt, ami szerintük „a seychelle-iek vásárlóerejének csökkenéséhez vezetett”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.