Megújul a Balatonaliga–Balatonszentgyörgy vonal

Nettó 680 millió forintra becsüli a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a 66 kilométer hosszú Balatonaliga–Balatonszentgyörgy vasúti vonalszakasz átépítése előkészítésének költségét – a nyílt közbeszerzési felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MNO
2011. 05. 18. 18:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feladat magába foglalja az előkészítő tanulmány, valamint az engedélyezési és tendertervek elkészítését, továbbá a nyertesnek elő kell készítenie az uniós támogatási kérelmet, amit előbb az NFÜ-vel, majd az Európai Bizottsággal kell jóváhagyatni.

Ajánlatot az a cég tehet, amelynek az elmúlt három évben a vasúti tervek készítéséből – összesen – legalább nettó 680 millió forint árbevétele származott. Referenciaként – szintén az elmúlt három évből – egy 25 kilométeres kétvágányú vagy pedig egy 50 kilométeres egyvágányú vonalon végzett hasonló előkészítő munkát kell felmutatni. Az ajánlattételi határidő június 30. Az eredményhirdetés tervezett időpontja július 29., a szerződést várhatóan augusztus 18-án kötik meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.