Megvalósult álom

Bizonyára sokan emlékeznek még Schmidt Verára, aki öt évvel ezelőtt egy tehetségkutatóban tűnt fel. A sokak által csak gitáros lányként emlegetett énekes azóta lemezt adott ki, gyereket szült, és most a második albumára készül.

Durkó Anett
2011. 05. 19. 11:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik kereskedelmi tévé tehetségkutatójában feltűnt lánynak azzal, hogy ott az ötödik lett, megvalósult az álma. Azóta már megjelent egy lemeze is, Nézhetnélek címmel. A címadó az a szám volt, amivel Vera bejutott a verseny elődöntőjébe. Az MNO-nak elmondta, nagyon nehéz volt feldolgozni, amikor a fórumokra negatív, igazságtalan dolgokat írtak róla.

A férjével, gyermekével vagy éppen a vele történteket zenésíti meg. A vitától a nagy életkérdéseken át a hétköznapi pillanatokig minden inspirálja az énekesnőt, amelyekből aztán megszületnek az új dalok. Akár egy angol szó is ihletet adhat neki. Mint kifejtette, vannak dolgok, amelyeket szóban nem lehet jól megfogalmazni, ezeket ő dalban mondja el.

Az álma – hogy adni tudjon valamit az embereknek a dalain keresztül –, amivel a zenés vetélkedőnek nekivágott, megvalósult. És hogy milyen is Schmidt Vera stílusa? Ezt maga az énekesnő sem tudta pontosan meghatározni. „Azt mondom, valamiféle Zorán-, Koncz Zsuzsa-folytatás egy kicsit másképp. Mély, lírai dalokat írok” – fogalmaz.

A tehetségkutató óta megváltozott Vera élete. A verseny legnagyobb eredményének azt tekinti, hogy új lehetőségek nyíltak meg előtte. Azóta férjhez ment, és megszületett Bendegúz nevű kisfia. Most leginkább feleség és anya. Emellett idegenforgalmi tanulmányokat folytat.

Hírességekkel is énekelt

Fellépett már többek között Hrutka Róberttel, Jamie Winchesterrel és Für Anikóval is. Játszott Alanis Morissette előzenekaraként is a Művészetek Palotájában. Legnagyobb hatással Jamie Winchester volt rá, aki segített az első CD-je elkészítésében és együttesének megalakításában is. A Kőbányai Zenei Stúdió tagjaiból verbuválódott a zenekar. „Jó zenészek legyenek, ez volt a fő kritériumom” – meséli.

„A gyakorlás mellett lélekben is felkészülök egy-egy koncertre. A célom az, hogy a szívekben megmozduljon valami” – mondja Schmidt Vera. Börtönben is adott már koncertet, mert úgy gondolja, hogy énekével képes lelki támaszt nyújtani az elítélteknek, és reméli, hogy dalszövegei és a beszélgetések elgondolkodtatják a rabokat. A zene mindig megnyugvást ad neki, így amikor csak teheti, előveszi gitárját, és újabb dalokat ír. Reményei szerint rövid időn belül elkészül második lemeze is. Álma az, hogy ismét zenélhessen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.