Megvédte első helyét a Barcelona + Képek

A Levante elleni 1-1-es döntetlennel célba ért a Barcelona: a katalán együttes története 21. bajnoki címét ünnepelhette szerda este. A Real Madridban hiába parádézott tehát ismét Cristiano Ronaldo, aki mesterhármast szerzett a Getafe ellen, Pep Guradiola csapatát már nem lehetett letaszítani a trónról. Franciaországban is eldőlni látszanak a dolgok, három fordulóval a vége előtt a Lille előnye öt pont a Marseille-jel szemben.

Pintér Patrick
2011. 05. 12. 6:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaország, Ligue 1, 35. forduló

Maradt a négypontos különbség a listavezető Lille és az őt üldöző Marseille között a tabellán, mivel mindkét csapat győzni tudott a hétközi fordulóban. A Lille a szezont remekül kezdő Saint-Étienne otthonában nyert 2-1-re vesztett állásból, míg a Marseille az újonc Brestet radírozta le a pályáról a Vélodrome-ban. A dobogóért küzdő Lyon ellenben alapos verést kapott az Auxerre vendégeként, a 4-0-s hazai győzelem egyben azt is jelentette, hogy az ősszel még a Bajnokok Ligájában vitézkedő csapat biztosan bentmarad, sőt egészen a 10. helyig repült.



A csapnivaló idényt produkáló Bordeaux a nagy valószínűség szerint kieső Lens otthonában szenvedett 1-0-s vereséget, míg a hullámvölgyből lassacskán kikecmergő Rennes csupán egy döntetlent tudott kiharcolni a Caen ellen. A Monaco 3-0-s veresége az ismét felszálló ágban lévő Sochaux ellen továbbra is a kiesőjelöltek között tartotta a hercegségbelieket, hiszen a már vonal alatti, mindössze egyetlen ponttal mögötte lévő Nancy bravúr döntetlent ért el Párizsban a PSG vendégeként.



Eredmények:
Paris SG–Nancy 2-2 (Mevlüt, Camara, ill. N’Guémo – 11-esből, Hadzsi)
Saint-Étienne–Lille 1-2 (Riviére, ill. De Melo, Mavuba)
Auxerre–Lyon 4-0 (Traoré 2, Oliech, Hengbart)
Lens–Bordeaux 1-0 (Hermas)
Montpellier–Lorient 3-1 (Giroud, Estrada, Saihi, ill. Manga)
Nice–Arles-Avignon 3-2 (Ljuboja 2, Clerc, ill. Cabella, K. Diawara)
Rennes–Caen 1-1 (Mangane, ill. Niang)
Sochaux–Monaco 3-0 (Perquis, Maiga, Budebuz)
Toulouse–Valenciennes 0-0
Marseille–Brest 3-0 (Rémy, J. Ayew, Heinze)

Az élmezőny:
1. Lille 69 pont
2. Marseille 65
3. Lyon 59
4. Paris SG 58
5. Rennes 53
A góllövőlistát a 21 gólos Sow (Lille) vezeti.

Spanyolország, Primera Divisón, 36. forduló

Története 21. bajnoki címét ünnepelhette szerda este a Barcelona labdarúgócsapata, miután 1-1-es döntetlenre végzett a Levante otthonában. Pep Guardiola csapata ezzel behozhatatlan, hatpontos előnyre tett szert a Real Madriddal szemben, amely egy nappal korábban az ismét fantasztikusan futballozó Cristiano Ronaldo vezérletével 4-0-ra elgázolta a Getafét. A portugál középpályás a hét végi négy találata után most egy mesterhármast szerzett, 36-ra növelve ezzel szezonbeli bajnoki góljainak számát.



Visszatérve a Barcelonára, a katalán együttes végig kiegyensúlyozottan szerepelt a bajnokságban, nem engedett meg olyan botlásokat magának, mint a Real Madrid (hazai pályán vereség a Gijóntól és a Zaragozától a bajnokság hajrájában), s emellett ragyogóan szerepelt, döntőbe jutott a Bajnokok Ligájában is. A dobogó harmadik fokára nagy valószínűség szerint a Valencia kapaszkodik majd fel, mivel megmaradt a Villarreal szemben ötpontos előnye.



Eredmények:
Deportivo–Bilbao 2-1 (Adrián, Xabi Castillo – öngól, ill. Toquero)
Málaga–Gijón 2-0 (Julio Baptista, Eliseu)
Santander–Atlético Madrid 2-1 (Bakircioglu, Rosenberg, ill. Mario Suárez)
Real Madrid–Getafe 4-0 (Cristiano Ronaldo 3, egyet 11-esből, Benzema)
Almería–Villarreal 0-0
Sociedad–Zaragoza 2-1 (Tamudo, Aranburu, ill. Gabi)
Levante–Barcelona 1-1 (Caicedo, ill. S. Keita)
Espanyol–Valencia 2-2 (Osvaldo, Galan, ill. Soldado, Mata)
Hercules–Mallorca 2-2 (Sendoa 2, ill. Victor, Webó)
Osasuna–Sevilla 3-2 (Sola 2, Lekic, ill. Negredo 2)



Az élmezőny:
1. Barcelona 92 pont
2. Real Madrid 86
3. Valencia 67
4. Villarreal 62
5. Bilbao 54
A góllövőlistát a 36 gólos Cristiano Ronaldo (Real Madrid) vezeti.



Fotók: Reuters

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.