Mi lesz a Szigetközzel? Kongatták a vészharangot

Nincs pénz a szigetközi vízpótlásra – írta pénteki számában a Kisalföld.

MNO
2011. 05. 20. 6:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cikk szerint a hét elején, egy szakmai megbeszélésen kongatta meg a vészharangot Janák Emil regionális vízügyi igazgató, aki szerint egy kormányzati zárolás miatt csak péntekig biztosított a vízpótlás anyagi háttere. Nagy István, Mosonmagyaróvár fideszes polgármestere csütörtökön egy tanácskozáson azt jelezte, információja szerint feloldják a zárolást, erről azonban a vízügyi szervek még nem kaptak értesítést.

Az újság emlékeztet arra: a Duna 1992-es elterelése óta lényegesen kevesebb víz érkezik a folyó szigetközi szakaszára: a másodpercenkénti 2000 köbméterrel szemben nyáron 400-600, télen 200-400 köbméter áramlik a mederben, ezért másodpercenként 30–134 köbmétert vezetnek ide.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.