Molotov-koktél: eljárást indított a rendőrség

Zaklatás megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a rendőrség a szerda este Pécsett történt Molotov-koktélos támadás ügyében; a gyújtópalackokat Bayer József ismert pécsi építőipari vállalkozó házára dobták.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/785322" target="_blank"><strong>• Molotov-koktélok egy pécsi vállalkozó házára</strong></a>

MNO
2011. 05. 20. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pécsi rendőrkapitányság közleménye szerint a rendőrségre csütörtök reggel érkezett a bejelentés, hogy egy pécsi családi ház tulajdonosa égésnyomokat fedezett fel a gépkocsibejáróján. A rendőrök helyszíni szemlét tartottak, majd a történtek miatt zaklatás vétségének gyanújával eljárást indítottak.

Az Új Dunántúli Napló pénteken adott hírt a Molotov-koktélos támadásról. A gyújtópalackokkal a garázs bejáratát találták el, személyi sérülés nem történt. Az emeletig felcsapó lángokra egy szomszéd figyelt fel, és telefonon értesítette a vállalkozót.

Bayer József a lapnak nyilatkozva elmondta, semmi gyanúsat nem látott, nem kapott konkrét figyelmeztetést, nem fenyegették meg, de biztos abban, hogy üzleti ügy áll a támadás hátterében. Ötletei vannak, ki lehetett az elkövető vagy a felbujtó – írta a lap.

A vállalkozó 1994-ben alapította építőipari cégét, azóta olyan helyi presztízsberuházásokon dolgozott, mint például a pécsi Széchenyi tér átépítése vagy az Expo Center kivitelezése. Utóbbinál a generálkivitelező budapesti Kipszer Zrt. alvállalkozója volt, és több tucat alvállalkozójának nem tudta kifizetni a szerződésben szereplő összeget, mert ő sem jutott hozzá a pénzéhez.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.