NB I: zöld-fehér sikerek

A Győr és a Paks is győzelemmel zárta a magyar labdarúgó NB I 2010–2011-es szezonját: az ETO hazai pályán nyert a Kaposvár ellen, a Paks pedig a már kiesett MTK otthonából hozta el a három pontot egy gólgazdag összecsapáson. Vasárnap eldől a harmadik hely kérdése, amelyre egyelőre a Ferencváros pályázik a legjobb esélyekkel, ha győz a Pápa ellen, a vetélytárs Debrecen és Zalaegerszeg már nem tudja letaszítani a dobogóról a zöld-fehéreket.

Pintér Patrick
2011. 05. 21. 17:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy fölényben játszott az első félidőben a Győr, de gólokat csak a játékrész hajrájában tudott szerezni, igaz, azt meglehetősen gyorsan. A 33. percben Alekszidze egy jól eltalált lövéssel vette be Horváth kapuját, majd két perccel később a születésnapját ünneplő Dinjar is megtette ugyanezt. A második félidőben már kiegyenlítettebb volt a játék, ám a kapuk már kevesebbet forogtak veszélyben, csupán Perics zúgó kapufáját lehetett igazából feljegyezni ebből a 45 percből. Az ETO megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

MTK–PAKS 3-4 (1-1)
Budapest, Hidegkuti-stadion, 1000 néző. Vezette: Oláh.
MTK: Hegedűs – Hajdú, Szekeres, Kálnoki Kis, Wolfe – Gál, Pátkai, Pál A. (Eppel, 54.), Nikházi (Vukmir, sz.) – Tischler, Frank. Vezetőedző: Garami József.
Paks: Pokorni – Heffler T., Éger, Fiola (Gévay, 71.), Báló – Haraszti, Mészáros I., Böde, Kiss T. (Vayer, 52.), Csehi (Tamási, 54.) – Magasföldi. Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerző: Tischler (37., 52., 66.), ill. Csehi T. (2.), Magasföldi (64.), Böde (68., 80.).

Csehi Tamás fejesével már a 2. percben vezetett a Paks, de az MTK rendkívül jól küzdött a becsületéért, s Tischler szerencsés szabadrúgásgóljával egyenlíteni is tudott. Sőt a második félidő elején ismét a fiatal támadó lőtt a vendégkapuba, az MTK tehát fordított. Magasföldi fejese azonban ismét döntetlenre alakította az eredményt. Innentől kezdve pedig őrült percek következtek: Tischler belőtte harmadik gólját is, újra a hazaiaknál volt az előny, de Böde találatával újfent egalizált a Paks. Az egész évben nagyszerű formában futballozó paksi középpályás aztán a 80. percben szép egyéni játék után végleg eldöntötte a találkozót. Nem sikerült tehát győzelemmel búcsúznia az első osztálytól az MTK-nak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.