Nem sikerült megállapodni, sztrájkoltak a Malévnál

Egyórás figyelmeztető sztrájkot tartottak csütörtökön 13 órától a Malév Zrt. gazdasági alkalmazottai a Gazdasági Szakemberek Szakszervezetének (GSZSZ) felhívására, mert a bértárgyalásokon nem sikerült megállapodni, de a Malév forgalmában a munkabeszüntetés nem okozott fennakadást.

MNO
2011. 05. 12. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kozek Adolfné, a GSZSZ elnöke az MTI-vel közölte: a tárgyalásokon a bérre is visszaható pontokban nem sikerült megállapodni. A GSZSZ a Malév legkisebb szakszervezete, az elnök korábbi közlése szerint az üzemi tanácsi választásokon 13 százalékot értek el. Róna Márta, a Malév kommunikációs vezetője az MTI kérdésére a sztrájk kezdetén elmondta: a munkabeszüntetés nem okoz fennakadást a légitársaság forgalmában. A bértárgyalások újabb megbeszélése egyébként éppen a sztrájk megkezdése óta folyik.

A Malév kommunikációs vezetőjének beszámolója szerint a szakszervezeti vezető 20-25 embernek ad tájékoztatást a figyelmeztető sztrájk alatt. A munkabeszüntetés befejezése után sem Kozek Adolfné, sem a GSZSZ vezetői nem tudtak részletekkel szolgálni az MTI kérdésére a sztrájkról, mert mindenki a bértárgyalásokon vett részt.

Kozek Adolfné, a GSZSZ elnöke a tárgyalások befejezése után az MTI kérdésére elmondta: nem sikerült megállapodni a munkáltatóval a béremelésről. A szakszervezet a személyijövedelemadó-változás miatt áltagosan fejenként 30 ezer forint béremelést kér a Malév menedzsmentjétől. A vezetők viszont azzal érvelnek, hogy erre nincs forrás. A szakszervezeti elnök tájékoztatása szerint „visszamennek a tagsághoz”, hogy a lehetőségeket ismertessék és a további tárgyalásokra kialakítsák az álláspontjukat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.