Nem tragédia ez az adat

A vártnál valamivel kisebb ütemben, 0,5 százalékkal nőtt áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az Egyesült Államokban – közölte az amerikai kereskedelmi minisztérium csütörtökön.

MNO
2011. 05. 12. 17:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elemzők 0,6 százalékos növekedésre számítottak a márciusi 0,9 százalékos emelkedés után. A kiskereskedelmi forgalom áprilisban már tizedik hónapja bővült egyvégtében. A szakértők azt mondták, hogy a múlt hónapban a benzin- és élelmiszerárak emelkedése fogta vissza a lakossági kiadásnövekedést. Benzineladás nélkül számolva az áprilisi kiskereskedelmi forgalom csupán 0,2 százalékkal emelkedett. A vendéglátó-ipari egységek forgalma 0,1 százalékkal csökkent.

Áprilisban a gépjármű-értékesítések nélkül számolt forgalom 0,6 százalékkal bővült, megegyezett a szakértői várakozásokkal, de elmaradt a márciusi 1,2 százaléktól. Áprilisban az autó- és autóalkatrész-eladások 0,2 százalékkal emelkedtek a márciusi 0,7 százalékos csökkenést követően. A kiskereskedelmi forgalomra vonatkozó adatot a piaci szereplők azért tartják fontosnak, mert a lakossági fogyasztás alakulását is követi. Az amerikaiak fogyasztása a világ legnagyobb gazdaságában a GDP mintegy 70 százalékát teszi ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.