Nem tudott elsőre leszállni Obama gépe

Nem sikerült elsőre leszállnia szerdán a Barack Obamát szállító elnöki repülőgépnek a connecticuti Hartford repülőterén, a megismételt kísérlet azonban eredményes volt.

MNO
2011. 05. 18. 18:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bizonytalanságot a kedvezőtlen időjárás miatti rossz látási viszonyok okozták. Az Air Force One pilótája a felhők és az eső miatt úgy döntött, hogy újból felemeli a Boeing 747-es repülőgépet, majd 15 perc elteltével rendben letette azt a Bradley nemzetközi repülőtér leszállópályájára. Az elnököt és kíséretét nem fenyegette veszély.

Az elnök utazásai idején korlátozzák az érintett repülőterek forgalmát, így az incidens más repülőgépet nem érintett. Barack Obama mellett a gép utasa volt Janet Napolitano belbiztonsági miniszter. Az elnök a reptérről a parti őrség New London-i akadémiájára hajtatott, ahol beszédet mondott.

Április 19-én a first ladyt, Michelle Obamát és az alelnök feleségét, Jill Bident szállító Boeing 737-esnek kellett megismételnie a leszállást a Washington melletti Andrews légitámaszponton. Az incidenst akkor irányítói figyelmetlenség okozta, mert az elnöki flotta gépe túl közel került egy másik repülőhöz. A pilóta akkor is másodszori kísérletre szállt le.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.