Nem várnak változtatást az MNB-től

A jegybanki alapkamat 6,00 százalékos szinten tartását várják a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának jövő hétfőn, május 16-án soron következő ülésétől az elemzők – derül ki a Reuters hírügynökség csütörtökön bemutatott felméréséből.

MNO
2011. 05. 12. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megkérdezett 27 elemző közül kivétel nélkül mindenki kamattartást valószínűsít, május így sorban a negyedik hónap lehet, amikor nem változik az alapkamat. Előzőleg, tavaly november és idén január között a monetáris tanács összesen 75 bázispontos emelést hajtott végre. A Reuters konszenzusa szerint 2011 végén is 6,00 százalék lehet az alapkamat.

Az MTI-hez eljuttatott felmérés szerint az átlagos infláció az idén 4,3 százalék lesz, év végére 4,0 százalékra, jövőre pedig éves átlagban 3,6 százalékra csökken.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.