Népszámlálási kampány: több ezer kilométer, száz helyszín

Három dél-szlovákiai, bodrogközi település, Kistárkány, Királyhelmec és Borsi a helyszíne a Magyar Koalíció Pártja népszámlálási kampánya, a „Számolunk veled!” utolsó napjának. A párt arra buzdította a szlovákiai magyarokat, hogy vállalják magyar nemzetiségüket a május 21-én kezdődő népszámláláson.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/783131" target="_blank"><strong>• Slota felpörgött: „Ez a göbbelsi náci Németország gyakorlata”</strong></a>

MNO
2011. 05. 20. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 2-án a nyugat-szlovákiai Szencen kezdődött és a kelet-szlovákiai tőketerebesi járásban található Borsiban, a Rákóczi-kastély előtt ér véget május 20-án, pénteken a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) országos népszámlálási kampánya. A 19 nap alatt több ezer kilométert megtéve közel száz helyszínen jártak az MKP politikusai fellépőikkel, a Langaléta Garabonciásokkal, emberek ezreinek adva át a népszámlálás üzenetét – mondta a Felvidék Ma hírportálnak Király Zsolt, az MKP népszámlálási kampányának koordinátora.

A „Számolunk veled!” kampány célja az volt, hogy a vándorszínházak eszközeivel, színvonalas kulturális programokkal minél több embert biztassanak arra, hogy a népszámláláson vállalja magyarságát, magyar nemzetiségét, anyanyelvét. A szervezők szerint a húsz-harminc perces műsor, melyben a fellépők által játékos formában rejtették el a népszámlálás fő üzenetét, kivétel nélkül mindenhol sikert aratott. Az MKP kampányában arra is felhívja a figyelmet, hogy a szlovákiai magyarok bátran igényelhetik a magyar nyelvű kérdőíveket. Azokban a falvakban, városokban is, ahol a nemzetiségi arány nem éri el a húsz százalékot.

Szlovákiában a népszámlálás május 21-től június 6-ig tart. Az íveket elektronikus úton is ki lehet tölteni. Erre rövidebb az idő, május 21-től 29-ig adott rá a lehetőség.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.