Nőtt a bizonytalanok tábora

A múlt hónapban megakadt, májusban folytatódott a Fidesz táborának csökkenése, a pártoktól elfordulók táborának növekedése – mondta az új felmérést ismertetve Závecz Tibor, az Ipsos kutatási igazgatója a csütörtöki Népszabadságban.

MNO
2011. 05. 12. 6:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összes választókorú körében a vezető kormánypárt támogatottsága a januári 34 százalékról májusra 24 százalékra esett, azaz a kezdeti 2,7 milliós szavazótábor mostanra 1,9 millióra csökkent. Emellett hatalmasra, az év eleji 43 százalékról 53 százalékra duzzadt azok tábora, akik egyetlen pártot sem választanának.

A biztos pártválasztók közül a korábbi 54 százalék helyett 48 százalék szavazna a Fideszre, miközben az MSZP-t a korábbi 20 százalék helyett most 25 százalék választaná. A Jobbik tábora 17 százalékról 15 százalékra, az LMP-é 5 százalékról 7 százalékra változott az Ipsos felmérése szerint.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.