Nőtt a forgalom a Liszt-reptéren

Az idén az első négy hónapban 2 millió 390 ezer utas vette igénybe a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szolgáltatásait, az utasszám 14,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – közölte a Budapest Airport (BA) szerdán.

MNO
2011. 05. 18. 19:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A növekedés motorját továbbra is a hagyományos/menetrendszerű légitársaságok jelentették, amelyek forgalma 36,9 százalékkal volt magasabb, mint tavaly ilyenkor. Különösen jól teljesített a Lufthansa, az Air France és a British Airways, miközben a 31,4 százalékos növekedést produkáló diszkontszegmens éllovasa továbbra is a WizzAir és az EasyJet. A BA közleménye szerint a legkedveltebb úti cél továbbra is London (Heathrow, Gatwick és Luton repülőterével), majd sorrendben Párizs és Frankfurt következik.

Áprilisban a tavalyi izlandi vulkánkitörés hatásait leszámítva is jelentős utasforgalmi növekedést regisztrált a Budapest Airport: 734 ezer utas fordult meg a budapesti repülőtéren, ami (a tavaly áprilisi négynapos „vulkáni” kényszerszünet hatásait beszámítva is) mintegy 8 százalékos növekedést jelent 2010 negyedik hónapjához képest. A Budapest Airport értékelése szerint a forgalmi adatok arra engednek következtetni, hogy immár tartós növekedési pályára került a légiközlekedési szektor Európában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.