Növelik a bölcsődei férőhelyek számát Nagykanizsán

A legfiatalabb korosztály növekvő létszáma és a kevés hely indokolja, hogy bővítik a bölcsődei férőhelyeket és ezzel együtt a munkahelyek számát is Nagykanizsán – közölte a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MNO
2011. 05. 19. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseresnyés Péter elmondta: a Nyugat-dunántúli Operatív Program támogatásával, összesen 71,3 millió forintból – ennek tíz százalékát az önkormányzat biztosítja – egy régóta kihasználatlan, korábban is bölcsődeként működő épületszárnyat alakítanak át és rendeznek be.

Az Attila utcai óvoda területén lévő intézmény létrehozásával 40 férőhellyel, 314-re bővül a városban a bölcsődék teljes kapacitása, de 13 új munkahely is létesül. A három részre bontott közbeszerzési eljárás lezárulta után május elején elkezdődött a kivitelezés, és várhatóan október végére fejeződik be.

Külön-külön pályáztatták az építészeti munkákat, a berendezést és az udvari játszóeszközök beszerzését, és mindhárom nyertes helybéli cég lett. Az akadálymentesített új bölcsődei szárnyban négy csoportszobát, fürdőt, mosdót, valamint átadó- és várakozóhelyiséget és teraszt hoznak létre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.