Őrizetbe vettek egy magyar embercsempészt Kanadában

A montreali repülőtéren letartóztatták annak az embercsempész bandának az egyik tagját, amely magyar állampolgárokat csábított át Kanadába, hogy ott ingyen dolgoztassa őket – jelentette csütörtökön internetes kiadásában a The Vancouver Sun.  <br />

MNO
2011. 05. 20. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hamiltoni illetőségű, harmincéves Cs. Krisztinát, aki hamis papírokkal próbált meg Magyarországra szökni, a P. E. Trudeau nemzetközi repülőtéren fogták el. Őrizetbe vételekor a nővel volt kiskorú lánya, akit szabadon engedtek.

Cs. Krisztinát embercsempész bűnszövetkezetben való részvétellel és az igazságszolgáltatás akadályozásával gyanúsítják. A nő és 13 társa ellen még december 14-én országos körözést adtak ki a kanadai hatóságok, amiért embereket csalogattak át jól fizető munka ígéretével Magyarországról, hogy aztán rabszolgaként bánjanak velük.

A becsapott emberektől elvették az úti okmányaikat, és fizetség nélkül dolgoztatták őket. Áldozataikat bezárva tartották, és azok – mivel nem tudtak angolul – képtelenek voltak segítséget kérni. A rendőrség összesen 19 lépre ment embert azonosított, akik a bűnöző család barátai, szomszédai és ismerősei voltak Magyarországon.

A december óta körözöttek közül Cs. Krisztina a tizedik, akit a kanadai hatóságoknak sikerült kézre keríteniük. Kilencen közülük őrizetben vannak, egy személy pedig szabadlábon védekezik. A hatóságok továbbra is keresik D. Gizellát, K. Gizellát, K. Zsanettet és ifjabb D. Ferencet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.