Ősszel indul, kétmilliárdba kerül

Győrszemere és Tényő nettó 1,8 milliárd forint támogatást nyert szennyvízcsatorna rendszerének kiépítésére és a téti szennyvíztisztító telep bővítésére, a támogatást a kohéziós alap és a magyar állam biztosítja – közölte Horváth Gyula győrszemerei polgármester a támogatásról szóló határozat kézhezvételének napján csütörtökön a sajtó képviselőivel.

MNO
2011. 05. 19. 12:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több mint kétmilliárd forintos beruházás összköltségének 84 százalékát teszi ki a támogatás, a fennmaradó hányad pedig a lakossági önrész. A kivitelezési munkák a tervek szerint ősszel indulnak.

A fejlesztés során 33 kilométer nyomó- és gerincvezetéket építenek ki és 1741 lakást kötnek be a csatornahálózatba. A kivitelezés több mint 6,5 kilométer közúton történik, ami együtt jár az érintett szakaszok bontásával, majd a burkolat helyreállításával. A téti szennyvíztisztító telepet a beruházás keretében korszerűsítik és bővítik, hogy alkalmassá váljon a két sokorói község szennyvizének fogadására.

Jól haladnak az előkészítő munkák, amelyekre 79 millió forint támogatásban részesültek a települések a Környezet és energia operatív program keretében. A terület-előkészítés a végéhez ért, elkészültek a lőszermentesítési, régészeti és talajmechanikai tanulmányok, amelyek alapján megindulhat a kivitelezés a közbeszerzési eljárást követően. A projekt várhatóan 2013-ra fejeződik be. Hatására javul a környezet védelme a 3200 lakosú Győrszemerén és a csaknem 1600 lakosú Tényőn.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.