Ötven férfi kapott érdekes küldeményt

Behívót postázott a sátoraljaújhelyi önkormányzat félszáz helybéli férfinak, készenlétbe helyezésüket a város megvédése érdekében rendelte el a polgármester – írta az Észak-Magyarország csütörtökön.

MNO
2011. 05. 12. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szamosvölgyi Péter (Fidesz), Sátoraljaújhely polgármestere elrendelte, hogy helyezzenek készenlétbe minél több munkaképes férfit arra az esetre, ha természeti katasztrófa érné a várost, a polgármester szerint erre joga van – olvasható a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapban. A városvezető az újságnak nyilatkozva azt mondta: bár egy ilyen intézkedés nem túl gyakori, ugyanakkor az elmúlt évi árvíz, ami a településen nagy károkat okozott, szükségessé tette, hogy egy hasonló helyzet esetén felkészült emberek védekezzenek.

A behívók kötelezőek, az azt kézbevevők elméleti és gyakorlati felkészítést kapnak arról, milyen teendőik vannak vészhelyzet esetén.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.