Pusztított a fagy

Az összes termőterület mintegy hetedét, 13 ezer hektár gyümölcsöst ért jelentősebb fagykár – idézi a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSZH) gyorsjelentését a csütörtöki Népszabadság.

MNO
2011. 05. 12. 5:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 3500-4000 hektáron pusztított a hideg; az alma, valamint a csonthéjas, héjas és bogyós termésűek 90-100 százaléka pusztult el. Nagyobb károk vannak még Bács-Kiskunban, Pest megyében, Borsodban és Hajdú-Biharban is, de a többi megyéből is jelentettek közepes, illetve kisebb mértékű pusztítást.

A kunsági, a zalai és a balatoni borvidékről érkeztek a legnagyobb károkról hírek – tudta meg a lap Horváth Csabától, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkárától. A kunsági borvidéken – eltérő mértékben – 8500 ezer hektáron pusztított a fagy.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.