Seszták Ágnes: Ártatlanságra ítélve

MNO
2011. 05. 19. 6:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Seszták Ágnes: Amerika a példa. Kiderül, hogy nem kifejezetten a Big Mac vagy a Miki egér hazája, és a csendes európai gőgös nagyképűség füstté válik, amikor újra és újra kiderül, egy ország, ahol nagyjából működnek a dolgok, és ez adhat polgárainak biztonságérzetet. A világ közvéleménye kitátotta, majd hangosan becsukta a száját, amikor semmi perc alatt letartóztatták a Nemzetközi Valutaalap mindenható vezérigazgatóját, Dominique Strauss-Kahnt. A tett és a letartóztatás között szédületesen rövid idő telt el. Az amerikai rendőrség nem volt rest, a Párizsba tartó menetrend szerinti gépről szedte le az erőszakoskodó vezért. Sőt hogy a magyar képzeletet még tovább csigázzák, nem kellett hatvan tanú, nem írtak 46 ezer oldalas kihallgatási jegyzőkönyvet, nem küldték előbb DSK-t házi őrizetbe lakhelyelhagyással egyetemben.

(Magyar Nemzet, 2011. május 19.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.