Simicskó: Meg kell becsülni ezt a nagy családot + Képriport

Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium (HM) államtitkára szerint az előző kormány rossz gazdasági döntései miatt kell most a szolgálati nyugdíj ügyével foglalkozni.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/785112" target="_blank"><strong>• A korrupció veszélyes „iparággá” vált a honvédelmi területen</strong></a>

MNO
2011. 05. 19. 16:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár a magyar honvédelem napja alkalmából tartott csütörtöki, budapesti ünnepségen kiemelte: ebben a helyzetben világossá kell tenni, hogy senki sem akar rosszat a katonáknak, a rendőröknek és másoknak. Simicskó István közölte: a szolgálati nyugdíj kérdésköre jogosan érdekli a katonákat, főleg egy olyan ünnepen, mint amilyen a mostani.

Hangsúlyozta, hogy ezzel a problémával most azért szükséges foglalkozni, mert az előző vezetés hatalmas adósságot halmozott fel. Mint mondta, a magyar kormány keresi annak lehetőségét, hogy kitörjön ebből a „pénzügyi csapdából”, ugyanakkor hozzátette: „ez egy elődeink által elkövetett bűn”. „Ennek ellenére mi mindent megteszünk azért, hogy ezt a nagy családot, amely a haza védelmében részt vesz, megbecsüljük és értékeljük, és nemcsak az új életpályamodell megalkotásával, hanem kompromisszumkészséggel és reális, a társadalmi igazságosságot is képviselő megegyezésre való törekvéssel” – hangsúlyozta az államtitkár.

Simicskó István beszédében méltatta az ünnepségnek helyszínt adó Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkáját, rámutatva arra, hogy az intézmény jelentős feladatot vállalt a magyar katonai történelem emlékeinek megőrzésében, bemutatásában és így a hagyományok ápolásában is.

Az ünnepi állománygyűlésen elismeréseket – a „Hadisírgondozásért” elnevezésű kitüntető címet – adtak át. A magyar honvédelem napját a kormány határozata alapján 1992 óta május 21-én ünneplik, arra emlékezve, hogy 1849-ben a magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként a honvédsereg háromhetes ostrom után ezen a napon foglalta vissza Buda várát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.