Száz éve nem volt ilyen alacsony a vízállás a Dunán

Az elmúlt száz évben a legalacsonyabb vízállást mérték az elmúlt napokban a Dunán Ausztriában az ORF-nek az osztrák vízrajzi szolgálatra hivatkozó tudósítása szerint.

MNO
2011. 05. 12. 8:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alsó-ausztriai Kienstockban található fő mérőállomásnál kedden 180 centiméter volt a folyó vízállása, míg az átlagos májusi érték 250 centiméter. Az elmúlt télen kevés hó esett, és az év eleje óta összességében kevés csapadék hullott Ausztriában. Az ország egész területén, de különösen északon és keleten hetek óta szárazság uralkodik.

A hajózási vállalatok egy részének gondot okoz a folyó ilyen mértékű apadása. A nagy múltú Első Dunai Gőzhajózási Társaság (DDSG) tulajdonosa, a Helogistics Holding arról számolt be az osztrák közszolgálati televízió internetes szerkesztőségének, hogy a szokásos árumennyiségnél 30 százalékkal kevesebbet tudnak csak fuvarozni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.