Százezreket talált, de visszaadta

Szerencsésnek is mondhatnánk azt a hajléktalant, aki a hétvégén több százezer forintot talált egy kecskeméti illegális hulladéklerakó helyen. Ő azonban nem vágta zsebre a pénzt.

MNO
2011. 05. 25. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közterület-felügyelet a rendőrség segítségét kérte a Ladánybenei úton található illegális hulladéklerakó felszámolásával kapcsolatban, így közösen mentek ki a helyszínre. Négy guberálót – két férfit és két nőt – találtak itt „munka közben”, akik elmesélték, hogy egyikük értékes csomagot talált a kacatok között.

Információink szerint több százezer forint került elő a szemétből. A hajléktalanok a rendőröktől tudakolták, hogy most mi legyen a pénzzel, ők pedig természetesen „elkobozták” azt.

Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy dokumentálták a talált pénz sorszámait, és letétbe helyezték az összeget. Egyelőre nem vizsgálták meg a bankók eredetiségét. Várják a szemétbe dobott pénz tulajdonosának jelentkezését, akinek ebből az összegből valószínűleg a bírságot is ki kell majd fizetnie az illegális szemétlerakásért.

(baon.hu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.