Szivárgott a sósav a tartálykocsiból

Sósav szivárgott egy álló vasúti tartálykocsiból a MÁV miskolci rendező pályaudvarán; a sérült tartályt csütörtök hajnalban sikerült elvontatni, személyi sérülés nem történt – tájékoztatott a helyi tűzoltóság szóvivője.

MNO
2011. 05. 12. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bódi Zoltán elmondta: szerdán késő este értesítették a tűzoltóságot arról, hogy a pályaudvaron álló egyik, sósavat szállító vasúti tartálykocsiból szivárog annak tartalma. Nyolc tűzoltó, a vegyi konténer és egy gépjárműfecskendő érkezett a helyszínre, ahol az egyik 45 köbméteres tartály lefejtő csonkjánál már csaknem 40 liternyi veszélyes anyag szivárgott el.

A tűzoltók teljes vegyvédelmi ruházatban kezdték el a beavatkozást, amelynek során egy 600 literes úgynevezett kármentő edényzetbe „fogtak fel” több száz liter sósavat, és ezzel párhuzamosan ideiglenesen eltömítették a szivárgás helyét. A mentésbe később bekapcsolódott egy kazincbarcikai vegyipari cég és a MÁV vegyi elhárító egysége is. A sérült tartályt csütörtök hajnalban – tűzoltói kíséret mellett – a veszélyes anyag felhasználási helyéig vontatták – tette hozzá a tűzoltóság szóvivője.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.