Szombathelyre tartó vonat siklott ki, többen megsérültek + Képek

Kisiklott és az oldalára dőlt egy Szombathelyre tartó Bz motorvonat Ölbő-Alsószeleste és Porpác között péntek dél körül, több utas megsérült – közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága. Egy ember súlyosan, több mint tíz könnyebben sérült meg.

MNO
2011. 05. 20. 13:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szombathely–Porpác–Csorna vasútvonalon Ölbő-Alsószeleste és Porpác között a Szombathelye tartó vonatnak hajtott egy kamion 12 óra 38 perckor, a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére. A Bz motorvonat kisiklott és az oldalára dőlt – olvasható a közleményben.

A MÁV délutáni tájékoztatása szerint tizenkét utas könnyű sérülést szenvedett, őket és a tehergépkocsi sérült vezetőjét a Vas Megyei Markusovszky-kórházba, míg a súlyos, de nem életveszélyes égési sérülést szenvedett mozdonyvezetőt a győri Petz Aladár Kórházba szállították.


A pályát lezárták a forgalom elől. A személyvonatok utasait Porpác és Ölbő-Alsószeleste között vonatpótló autóbuszok szállítják, előreláthatóan 30-60 perc késéssel. Az intercity vonatok Celldömölk–Pápa–Győr vonalon kerülő útirányon közlekednek. A motorvonatot várhatóan csak a késő esti órákban tudják visszaemelni a sínekre egy speciális vasúti daruval.

Az esetet a rendőrség és a MÁV Biztonsági Igazgatósága a Közlekedésbiztonsági Szervezettel (KBSZ) közösen vizsgálja. Az előzetes megállapítások szerint a vonat oldalának hajtott a tehergépjármű, feltehetőleg a sofőr okozta a balesetet. Mosóczi László, a MÁV Zrt. infrastruktúra vezérigazgató-helyettese a szombathelyi kórházban találkozik a balesetben megsérült utasokkal, míg Túrós András, a MÁV Zrt. Biztonsági Igazgatója a Győrbe szállított mozdonyvezetőt látogatja meg – olvasható a MÁV közleményében.

A katasztrófavédelem ügyeletese a baleset körülményeiről korábban azt mondta, hogy az ütközés következtében a vasúti motorkocsi „leugrott” a sínről, és félig az oldalára dőlve állt meg. A sárvári tűzoltóság két egységgel vonult a helyszínre. A pályát elzárták a forgalom elől, a vasúti közlekedés jelenleg is szünetel. A mentők a súlyos sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba, a tíz könnyű sérültet is kórházba vitték, három embert pedig a helyszínen láttak el.


Fotók: MÁV


(MNO, MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.