időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Tanfolyamra kényszerítik a cégeket

MNO
2011.05.19. 08:51

Fenyegetőzve vesznek rá cégek ügynökei boltosokat tanfolyamok elvégzésére Baranyában – írta az Új Dunántúli Napló csütörtöki számában.

Az ügynökök a hatósággal és pénzbüntetéssel riogatják azokat, akik nem akarnak beiratkozni a kötelezőnek mondott képzésekre.

Orbán Péter, a Baranya Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatóságának vezetője a lapnak azt mondta: két debreceni cég képviselői is azzal vettek rá a mohácsi és a szigetvári kistérség falvaiban dolgozó boltosokat, hogy ha nem iratkoznak be a 16-18 ezer forintos tanfolyamokra, a hatóság megbírságolja őket. Ennek nyomatékot adva különféle jogszabályokat soroltak fel nekik.

A megyei főállatorvos feljelentést tett a rendőrségen. Egyúttal jelezte: semmiféle kötelező tanfolyamról nincs szó, az érintettek a tandíj kifizetése előtt érdeklődjenek a hatóságnál – olvasható a baranyai napilapban.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.