Tartja magát a forint

Csütörtök reggel a forint 268,37/euró volt vételi oldalon, csaknem azonos a szerdai késői 268,40/euróval. A svájci frankkal szemben 213,93/franknál tartott, 0,09 százalékkal gyengébben a szerda estinél.

MNO
2011. 05. 19. 5:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön 267–269/euró között várható a forint, írta elemzők véleményét idézve a Dow Jones hírügynökség csütörtök reggel. Csakúgy mint a térségi valutákat általában, az utóbbi napokban a forintot sem rázták meg az euró sorsát nehezítő fejlemények, vagyis a hírek és híresztelések a görög kormányzati adósság esetleges átütemezéséről. Mindenesetre a devizahitelesek megsegítésére szánt árfolyamrögzítés vitájáról kiszivárgó hírek nem segítenek a forintnak.

A forint szerda este 0,40 százalékkal gyengébb, a cseh korona 0,16 százalékkal gyengébb, a lengyel zloty 0,30 százalékkal erősebb volt a kedd estihez képest az euróval szemben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.